LIVE
Muziek afbeelding

Boeren willen het land opnieuw platleggen

  Boeren willen het land opnieuw platleggen


De boeren hebben aangekondigd maandag het hele land opnieuw plat te leggen. Deze keer alleen iets erger als vorige keren.

Onze redactie volgt de boerenprotesten al een aantal dagen en vondt diverse video's in de video's was te zien dat er een tank met gier leeg werdt gegooid op de a28 bij Staphorst. Diverse automobilisten en truckers stonden in de file, zo ook de bekende tiktokker Badraaf. Via zijn livestream viel te zien dat hij meer als 5 uur stil stond in de file op de a28.

Er wordt gevreesd dat maandag dit weer het geval is, diverse luchthavens (Die het al extreem druk hebben) worden geblokkeerd. Er wordt een mega verkeerschaos verwacht zegt de ANWB. 

Naar verwachting is de opkomst erg groot. Door de organisatie is gevraagd aan de boeren of zij rekening willen houden met Hulpdiensten en mensen met medische problemen en daarvoor de vluchtstrook vrij te houden. 

Afgelopen weken kwamen er schrijnende verhalen in het daglicht mensen die in de file terecht kwamen terwijl ze met spoed naar het ziekenhuis moest. Een longpatient moest afscheid nemen van zijn kinderen, de patient leedde hierdoor onnodig lang.

De vraag is nu alleen hoe en wat de opkomst is van de boeren bij de protesten. De stiktofminister roept op om niet meer met de blokkades mee te doen.  Mogelijk gaan de boeren dus meerdere luchthavens blokkeren.
De Marechaussee heeft zware middelen klaar staan tegen de boeren als zij gaan blokkeren. 


Geschreven door Jeremy Seton


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen