LIVE
Muziek afbeelding

Brand verwoest loods in Bleiswijk

  Brand verwoest loods in Bleiswijk


Er was woensdagavond een grote brand bij een pand aan de Anjerweg in Bleiswijk, net buiten onze regio. De rookwolk die daarbij ontstond, was zichtbaar voor inwoners van verschillende plaatsen, waaronder Zoetermeer, Nootdorp, Den Haag, Boskoop en Waddinxveen.

Gelukkig raakte niemand gewond, maar volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gingen ongeveer 300 campers en caravans verloren in de brandende opslagloods. De brandweer heeft met veel materieel ingezet om het vuur te bestrijden, en rond 22.45 uur was de brand onder controle.

De brand breidde zich snel uit en veroorzaakte de vrijlating van roet- en glasdeeltjes, die zelfs neerkwamen tot aan Waddinxveen, ten oosten van de brandlocatie. Er zijn brokstukken en brandresten aangetroffen in dit gebied, die schadelijke stoffen bevatten. Hoewel de kans op blootstelling aan deze stoffen klein is, adviseert de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bewoners om direct contact met de resten te vermijden.

In de directe omgeving van de brand werd een NL-Alert verstuurd, waarin dringend werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Het NL-Alert is uitgezonden in het gebied rond Zevenhuizen en de polders tussen Zoetermeer en Moerkapelle.

Foto(s): © Jesse Jehee

Geschreven door Perry van der Wilk


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen