LIVE
Muziek afbeelding

Jumbo-baas Van Eerd vrijgelaten, maar blijft verdachte

  Jumbo-baas Van Eerd vrijgelaten, maar blijft verdachte


Jumbo eigenaar Frits van Eerd is vandaag vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in het witwasonderzoek. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De 55-jarige Brabantse ondernemer zat al sinds afgelopen dinsdag vast.

 

De 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze zit nog wel vast. Een 57-jarige vrouw uit Gasteren is ook vrijgelaten, maar is net zoals Van Eerd nog steeds verdachte.

Vijf verdachten die ook werden aangehouden in de zaak, waren eerder deze week al op vrije voeten gesteld. Het gaat om een een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een vijftigjarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man en een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen. Ook hun blijven nog wel even verdachten in de zaak.

Dinsdag was er een inval in het landgoed van Jumbo topman Van Eerd in Heeswijk-Dinther. Die actie maakte deel uit van een groot witwasonderzoek, waar er bij diverse plekken in het land invallen werden gedaan. Frank van Eerd werd toen meegenomen voor verhoor. Hij is verdachte in de zaak, net als acht anderen.

Het OM verdenkt de negen van betrokkenheid bij het witwassen van geld en goederen. Dit zou zijn gebeurd via vastgoed, dubieuze stortingen van contant geld, autohandel en sponsoring in de motorsport. Supermarkt Jumbo is onder meer sponsor van een motorcrossteam. Ook zou sprake zijn van btw-fraude.

Geschreven door Justin Groot


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen