LIVE
Muziek afbeelding

Meerde explosies op militair vliegveld

  Meerde explosies op militair vliegveld


De Krim, Op 9 augustus zijn er meerdere explosies geweest op een militair vliegveld op het Rusland geannaxeerde schiereiland de Krim. Bij deze explosies zijn 5 personen gewond geraakt en is een persoon overleden, één van de gewonden is een kind. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, volgens de Russische gouvverneur van de regio. Het gebied rondom het vliegveld is in een straal van 5 kilometer afgezet.

Het vliegveld bevindt zich in Novofedorivka, dicht bij de Zwarte Zee. Een ooggetuige verklaarde aan het persbureau Reuters dat er rond 15:30 twaalf explosies te horen zijn geweest. Een half uur later volgde nog een hardere ontploffing die de sirenes in de nabij gelegen stad Saki liet afgaan. Volgens het Russische ministerie van Defensie vonden deze explosies plaats in depots waar vliegtuigmunitie werd opgeslagen. Ook stelt het ministerie nadrukkelijk dat het niet gaat om een aanval.

Echter wordt er door een hooggeplaatste anonieme bron binnen het Oekraïense leger gezegd dat Oekraïense strijdkrachten achter deze aanval zitten. "Dit was een luchtmachtbasis vanwaar vliegtuigen regelmatig opstegen om aanvallen op onze troepen uit de voeren in het zuiden", zegt de bron tegen The New York Times.

Geschreven door Brandon Mollema


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen