LIVE
Muziek afbeelding

Video over kat in blender gaat rond op Twitter

  Video over kat in blender gaat rond op Twitter


WAARSCHUWING, DIT BERICHT KAN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN, LEES OP EIGEN RISICO.

Op 2 mei 2023 begonnen Twitter-gebruikers berichten te delen over een schokkende video waarin te zien is hoe een kat in een blender wordt gestopt en vervolgens in een magnetron wordt geplaatst. Het eerste bekende bericht over de video werd gepost door Twitter-gebruiker @gsjshd75896805, waarin hij schreef: "Wat is er eigenlijk mis met mensen. Ik zag net de video met een kat in de blender. Ben je serieus in de war? Denken ze dat dit grappig is, waarom zou iemand dat een arme, onschuldige kat aandoen? Als je het niet meer wilt, geef het dan weg wtf????"

De video ging al snel viraal op Twitter en TikTok en veroorzaakte verontwaardiging en woede bij gebruikers. Sommigen gingen op zoek naar meer informatie over de video, in een poging om de persoon die de video had gemaakt te ontmaskeren en te bestraffen. Er werd gespeculeerd dat de video mogelijk in China was gemaakt, vanwege de Chinese karakters die op de blender te zien waren.

Een van de eerste posts die de video deelden, was van Twitter-gebruiker @scarycontent18, gepost op 2 mei, maar deze post is inmiddels van Twitter verwijderd vanwege het overtreden van de regels van het platform. Het is echter onduidelijk waar de video voor het eerst online is gedeeld.

De video bleef zich verspreiden en inspireerde uiteindelijk memes en berichten van gebruikers die hun afschuw uitten over de beelden. Sommige gebruikers begonnen ook naar meer informatie over de video te zoeken, om de persoon die de kat had mishandeld te ontmaskeren en te bestraffen.

Op 3 mei 2023 plaatste Twitter-gebruiker @scarycontent18 een screenshot van de blender met de Chinese karakters erop, met de tekst: "Kan iemand dit vertalen? We moeten weten welke taal dit is, en wat we al weten is dat het ergens in Azië is." De karakters zouden zich vertalen naar 'Health Sensitive Extraction Machine'.

Sommige gebruikers op TikTok en Twitter deelden vermeende adressen waar de video mogelijk was gemaakt, hoewel niet is bevestigd of dit daadwerkelijk het adres is van de persoon die verantwoordelijk is voor de mishandeling van de kat.

Deze gruwelijke daad heeft geleid tot oproepen voor gerechtigheid en een einde aan dierenmishandeling op sociale media. Het is belangrijk om op te merken dat dergelijk gedrag niet wordt getolereerd op Twitter of andere sociale mediaplatforms. Het is aan de autoriteiten om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor deze daad en ervoor te zorgen dat gerechtigheid geschiedt.

Inmiddels hebben veel Twitter-gebruikers hun steun betuigd aan de oproep om de persoon die verantwoordelijk is voor deze vreselijke daad te vinden en te bestraffen. Hopelijk zullen de inspanningen van deze gebruikers leiden tot gerechtigheid voor de kat en dienen als een waarschuwing voor anderen die zich bezighouden met dierenmishandeling.

De video bleef zich verspreiden, ondanks de verwoede pogingen van gebruikers om deze van het internet te verwijderen. Sommige gebruikers namen het heft in eigen handen en deelden vermeende adressen waar de video mogelijk is gemaakt, hoewel niet is bevestigd dat dit het daadwerkelijke adres is van de kattenmoordenaar.

Ondertussen bleven dierenwelzijnsorganisaties en activisten hun stem verheffen tegen het misbruik van dieren op het internet en daarbuiten. Velen wezen op het feit dat het verspreiden van dergelijke inhoud niet alleen onethisch is, maar ook kan bijdragen aan het normaliseren van dierenmishandeling.

Op 3 mei 2023 maakte Twitter een verklaring bekend waarin het bedrijf stelde dat het de video had verwijderd en dat de betreffende account was opgeschort wegens het overtreden van de regels van het platform. De verklaring luidde: "We hebben het account dat de schokkende video van een kat in een blender heeft gedeeld, permanent opgeschort van ons platform. Het delen van gewelddadige en aanstootgevende inhoud is in strijd met onze regels en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat dit soort inhoud niet op Twitter te vinden is. We zullen blijven samenwerken met autoriteiten en dierenwelzijnsorganisaties om ervoor te zorgen dat de persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad wordt opgespoord en gestraft."

De verklaring van Twitter bracht een gevoel van opluchting en gerechtigheid onder degenen die hadden gevochten om de video van het internet te verwijderen. Toch blijft het incident een krachtig voorbeeld van de schadelijke en verwoestende effecten van dierenmishandeling op het internet en daarbuiten. Hopelijk zal de actie van Twitter en de voortdurende inspanningen van dierenwelzijnsorganisaties en activisten helpen om een einde te maken aan deze verschrikkelijke praktijk.

Geschreven door Perry van der Wilk


Opmerkingen

U moet ingelogd zijn om een opmerking te plaatsen